Nyhetsbrev
NAV Arbeidslivssenter Innlandet
Februar 2019
image
image
image
IA-arbeid bærer frukter i Kongsvinger

Lydhør ledelse og aktiv medvirkning har fått ned fraværet hos Kongsvinger fengsel.

- Uten aktive og flinke tillitsvalgte og verneombud, ville vi ikke hatt så lavt sykefravær og så godt arbeidsmiljø, sier fengselsleder Gaute Enger. 
- Virksomheten har en godt gjennomarbeidet IA-plan som ledere, tillitsvalgte og verneombud har utarbeidet sammen, sier rådgiver Jan Sigmund Eriksen ved NAV Arbeidslivssenter Innlandet.
 
Les mer på Idébankens nettsider
image
Anbefaler utvidet egenmeldingsordning

I den nye IA-avtalen som gjelder for perioden 2019 til 2022, oppfordres alle virksomheter til å benytte seg av utvidet egenmeldingsordning.

Organisasjonene som har undertegnet den nye IA-avtalen (se bilde) oppfordrer tidligere IA-virksomheter til å videreføre ordningen med utvidet egenmelding. De oppfordrer også andre virksomheter til å vurdere denne ordningen.
 
Les mer på nav.no
image
Hvordan skape en bedre arbeidshverdag?

Den nye podkasten «På jobben» gir nyttige tips og råd for å utvikle arbeidsplassen.

- Hvordan vi har det på jobben påvirker livene våre, helsa vår og kvaliteten på arbeidet. Det er noe av dette vi skal utforske, sier programleder Cato Lorentz. Han håper både ledere og ansatte vil få mye ut av podkasten, som er en videreføring av "IA-podden". Nye episoder er tilgjengelig hver 14. dag.
 
Her finner du de første episodene
image
Bli kjent med Arbeidsmiljøguiden

Dette er Arbeidstilsynets innføring i systematisk arbeidsmiljøarbeid for ledere, verneombud og ansatte i små og mellomstore virksomheter.

Gjennom animasjoner, tekster og refleksjonsoppgaver gir guiden et innblikk i krav på arbeidsplassen, og hvordan arbeidet kan gjøres sikkert. Den inneholder også videointervjuer med ansatte i Arbeidstilsynet.
 
Arbeidmiljøguiden finner du her
 
VÅR HJEMMESIDE
IDÉBANKEN
MELD DEG PÅ NYHETSBREV
KONTAKT OSS