image
Legen kan få oppfølgingsplanen digitalt
Nå kan den digitale oppfølgingsplanen deles med legen ved hjelp av et par tastetrykk. Når den ansatte og lederen er ferdig med å skrive, er det bare å velge knappen DEL PLANEN. Bak denne knappen kan man velg å dele planen med legen og/eller med NAV. Eller bare laste den ned for eget bruk. Husk at dere har plikt til å dele planen med fastlegen senest 4 uker ut i sykefraværet.
image
 
image
NAV ser ikke noe før dere har delt
Visste du at NAV ikke kan se oppfølgingsplanen selv om dere skriver den inne på nav.no? Oppfølgingsplanen blir først synlig for NAV-kontoret når dere har valgt å dele den. NAV-kontoret kan også be om å få se planen. Men da må dere altså dele den aktivt med NAV når dere er innlogget.
Kopi av oppfølgingsplanen kommer i Altinn
Nå kommer kopi av godkjente oppfølgingsplaner i Altinn. Det betyr at HR-ansvarlige eller andre sentrale personer kan få se planene når arbeidstakeren og lederen er ferdige med dem. Planene trenger ikke være delt med NAV først, de går rett til virksomhetens innboks i Altinn. Dere velger hvem som skal ha tilgang til oppfølgingsplanene i Altinn. Se hvordan dere tildeler rettigheter.
image
Les mer på nav.no/digitalsykmelding.

Kjenner du noen som kan ha interesse av nyhetsbrevet? Her kan de abonnere.
image