image
 
Som du kanskje har merket skjer det en gradvis digitalisering på sykefraværsområdet. Med dette nyhetsbrevet ønsker vi å holde deg oppdatert om hva som er utviklet og hva som kommer rundt neste sving.
 
Hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrevet, kan du når som helst melde deg av. Tips gjerne andre som kan ha nytte av å følge utviklingen, eller videresend nyhetsbrevet til kollegaene dine! Her kan de abonnere gratis.
image
 
image
Er dere klare til å ta i mot de digitale sykmeldingene?
Fra 15. januar må alle arbeidsgivere i landet ta imot digitale sykmeldinger og sykepengesøknader fra sine ansatte. Mange er allerede i gang. Les mer om hva du må gjøre for å bli klar.
 
Gjennom snarveien nav.no/digitalsykmelding finner du svar på det aller meste.
 
Støtte til nøkkelpersonen
Ledere med oppfølgingsansvar sitter på mye av nøkkelen til at de syke kan komme raskest mulig tilbake i arbeid. Derfor prioriterer vi å lage verktøy som kan støtte lederen. Bedriften melder fra i Altinn hvem som er lederen, deretter trenger lederen bare å forholde seg til nav.no. På nav.no/dinesykmeldte får lederen oversikt over oppgaver i forbindelse med at egne arbeidstakere er sykmeldt.
 
Se gjerne den lille videoen om forventninger til nærmeste leder. Du er også velkommen til å ta en kikk på prototypen som viser det vi lager for nærmeste ledere.
 
image
Takk til alle dere som er med og prøver ut løsningene! Det er bare slik vi kan vite om de treffer behovet. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger dere gir når dere er inne på nav.no.
 
image